Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Brasschaat Terug naar boven
 
Link naar afbeelding Kasteel van Brasschaat
De geschiedenis van kasteeldomein van Brasschaat is ontstaan in de 18de eeuw, toen de Helhoeve, de voorloper van het kasteel van Brasschaat, omgebouwd werd tot een hof van plaisantie.
Als Armand Reusens, in 1872, burgemeester van Brasschaat wordt, laat hij een nieuw prachtig kasteel bouwen naar Frans model en wordt de Helhoeve afgebroken. Hij verwierf het domein van zijn vader en diens voorganger Honoré Guyot. Onder Reusens vergrootte het domein aanzienlijk. In 1896-1897 wordt het kasteel uitgebreid met twee zijvleugels en verkreeg het zijn huidig uitzicht. Na zijn overlijden komt het domein in handen van zijn neef Albert-Octave ’t Serclaes de Wommersom.
In 1906 gaat het eigendomsrecht over naar de NV Anvers-Extension, voorzitter van de NV, Eduard Thys, woont tot 1914 in het kasteel. In 1923 verkoopt de NV het kasteel aan Anne-Rose Gremmingen, weduwe van Georges Born.
In 1949 werd het kasteel en domein van bijna 170 ha aangekocht door de Gemeente Brasschaat. De gronden langs de Bredabaan werden verkaveld om de aankooplast te verlichten. Sinds 1978 wordt het domein voor een deel beheerd door Bos en Groen. Het kasteel werd omgevormd tot hotel-restaurant. Het neoclassicistisch kasteel van Brasschaat is vandaag een uniek kader voor familiefeesten, bedrijfsevents of trouwpartijen.
  Gemeente Brasschaat
Kasteel is thans brasserie en locatie voor allerlei evenementen,
park toegankelijk
Website: http://www.kasteelvanbrasschaat.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.