Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Het Starrenhof Terug naar boven
 
Het Starrenhof
 
In 1878 liet Baron Gaston-Henri, een telg van de befaamde familie Cogels, zijn oog vallen op een domein van ruim 20 hectare groot net buiten het huidige centrum van de gemeente Kapellen. Samen met de Antwerpse architect De Grooff, bouwde Baron Gaston-Henri op deze site in 1881 een prachtig kasteel in Vlaamse neorenaissancestijl.
Het Starrenhof bleef tot 1922 in handen van de erfgenamen van de familie Cogels. In dat jaar werd het domein eigendom van een bankiers familie die het op haar beurt verkocht aan de Congregatie van Eerwaarde Broeders van Scheppers uit Mechelen.
In 1930 werd het de woonplaats van een vijftigtal kloosterlingen voor wie het kasteel als hoofdklooster dienst deed. Toen de broeders van Scheppers er hun intrek namen werd het kasteel vergroot. Aan de rechterzijde werd een enorme kapel opgericht met daarnaast een eetzaal en klaslokalen. Daarboven bevonden zich een 45 tal slaapvertrekken van de kloosterlingen die er werden gehuisvest.
De Broeders verlieten in de loop der jaren het domein en het Starrenhof kwam in handen van een Chinese investeringsmaatschappij die er oorspronkelijk een priv├ęschool van wilde maken. Dit werd echter nooit bewaarheid en het kasteel en zijn prachtige tuinen werd in 2006 gekocht door huidig eigenaar van de linkervleugel, Joost van Oosterum, die er samen met zijn echtgenote het kasteel zeven jaar bewoonde.
Na zijn overlijden werd het kasteel gekocht door Daan Aerts, Sven Vinck en Kurt Vandecasteele. Samen slaan ze de handen in elkaar om van het prachtige kasteel Starrenhof een businesscenter te maken.
  Gemeente Kapellen
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.