Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Hof Ter Linden Terug naar boven
 
Hof Ter Linden
 
Het landgoed Ter Linden wordt voor het eerst vermeld in de 13de eeuw en dankt haar naam aan de plaatselijke rechtspraak die er plaatsvond onder een lindeboom.
Het landgoed bestond aanvankelijk uit een omwaldehoeve, die op het einde van de 16de eeuw werd verwoest door Ierse soldaten en het bleef in vervallen toestand tot begin 17de eeuw.
Het huidige hof Ter Linden, met bijbehorende koetshuizen, werd tussen 1770 en 1773 in neoclassicistische bouwstijl opgetrokken naar de plannen van de Antwerpse architect Coreblom in opdracht van Simon-Jozef-Carolus de Neuf. Na het overlijden van de laatste barones Jaqueline Ruzette, weduwe van Guy de Roest d'Alkemade in 2007, kwam het landgoed Hof ter Linden leeg te staan.
In maart 2012, na maanden onderhandelen met de familie de Roest d'Alkemade, werden de gemeente Edegem, vzw Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos eigenaar van het kasteeldomein. Ze werden bij deze aankoop financieel ondersteund vanuit de provincie Antwerpen. Het doel van deze samenwerking is de veiligstelling, heropwaardering en ontwikkeling van het kasteel- en parkdomein tot een grotendeels publiek ontsloten park- en groengebied.
  Gemeente Edegem
Park toegankelijk
Website: https://kasteel-hofterlinden.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.