Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de la Paix Terug naar boven
 
Link naar afbeelding Château de la Paix
De naam ‘Château de la Paix’ is afkomstig van een oude kapel die opgedragen was aan Notre-Dame de la Paix (Onze-Lieve-Vrouw van Vrede) en die destijds op de plaats stond van de schuur van de boerderij de la Paix.
Het blijft een raadsel wie de opdrachtgever was voor de bouw van kasteel. Misschien was het schepen Frédéric de Paul de Barchifontaine, die keizer Napoleon ontving in de nacht van 16 op 17 juni 1815, na de slag van Ligny. Hij verbleef er met heel zijn gevolg. De volgende dag vertrok hij richting Waterloo. Daarna ging het kasteel over in handen van de familie Staquet-Bivort, grootgrondbezitters in de stad, en later behoorde het toe aan de familie Breuls-de Cartier.
In 1980 koopt de stad Fleurus het kasteel aan. Na ingrijpende restauratiewerken brengt de stad er na de gemeentefusies de zetel van haar centraal bestuur in onder.
Château de la Paix is een elegant gebouw in klassieke stijl en dateert uit de late 18de eeuw. Het kasteel kijkt uit op een klein park en is opgetrokken in baksteen en kalksteen waarbij alle gevels, behalve de voorgevel, in het roze geverfd zijn.
  Gemeente Fleurus
Park te bezoeken
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.