Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Petite Somme Terug naar boven
 
Kasteel van Petite Somme
 
De eerste melding van dit kasteel werd gevonden in de 11de eeuw wanneer Gozelon de Montaiqu eigenaar was van de burcht. Later in zelfde eeuw maakte het kasteel deel uit van de noordelijke verdedigingslijn van Luxemburg.
In 1461 kwam het kasteel in handen van de familie de Hamal. Gedurende drie volle eeuwen bleven de heerlijkheid enĀ het kasteel vanĀ Petite Somme in het bezit van de familie de Hamal. In 1864 ging het over naar de familie Aimable-Alexis de Jourda, graaf de Vaux. Deze liet het kasteel, en de donjon, van de familie Hamal afbreken, en op de grondvesten ervan een nieuw kasteel bouwen in neogotische stijl.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog diende het kasteel als hospitaal en verzorgde de familie de Jourda er de gewonden. In de Tweede Wereldoorlog, tijdens het van Rundstedt-offensief, verbleven Amerikaanse soldaten in het kasteel. In 1946 werd het kasteel verkocht en omgevormd tot een vakantiecentrum voor studenten. Dit vakantiecentrum ging echter failliet en het kasteelgoed werd 1975 aangekocht door Serge Frankovich, een makelaar uit Brussel.
Na een vijf jaar durende leegstand, waardoor het kasteel geplunderd en zwaar beschadigd werd door vandalen, werd het in januari 1980 aangekocht door de internationale gemeenschap Krishna Bewustzijn, die het kasteel van Petite Somme de naam, Radhadesh, gaven. Onmiddellijk begonnen de leden van Hare Krishna-beweging aan het herstel en de verbouwings-werken van het kasteel en bijgebouwen, en deze werken zijn nog steeds niet voltooid.
  Gemeente Septon
(Deelgemeente van Durbuy)
Kasteel te bezoeken
Website: www.radhadesh.com
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.