Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Jemeppe Terug naar boven
 
Chateau Jemeppe
 
Het kasteel van Jemeppe bestond in de middeleeuwen maar uit enkele gebouwen, ze werden weliswaar omringd door moerassen en slotgrachten die werden gevoed door de Hedrée, een bijrivier van de Wamme, maar bood toch onvoldoende bescherming tegen de strijd die Naamse en Luxemburgse vorstenhuizen in de streek rond Jemeppe voerden.
Jean d’Ochain, de eerste eigenaar van het kasteel van Jemeppe, bouwde rond 1270 de grote donjon. Het was de enige mogelijkheid om de wisselende aanvallen van soldaten en plunderaars te weerstaan. Tot 1616 bleef de familie d’Ochain eigenaar van de donjon. Na het huwelijk kwam het kasteel in bezit van Catherine de Jemeppe en Raes d’Ans, heer van Velroux. Raes D’Ans breide de verdedigings- en woontoren uit tot een vierhoekig kasteel. In 1739 en1748 vonden moderniseringen van de kasteelvleugels plaats en werden er meer lichtopeningen aangebracht. Ook de slotgracht, de hoeve en enkele andere bijgebouwen zijn in die tijd ontstaan.
In 1838 kwam het kasteel van Jemeppe in het bezit van de adellijke familie De Sauvage-Vercour. Tussen 1865 en 1875 liet Ridder Adrien De Sauvage-Vercour het kasteel rigoureus restaureren. Op de vleugels kwamen zolders en zadeldaken.
Eind 20ste eeuw werd het hele complex volledig gerestaureerd door de Nederlandse projectontwikkelaar Tijs Blom die het in bedenkelijke staat verkerende kasteel kocht in april 1997. Vandaag is kasteel van Jemeppe in handen van de holding Baro Projects.
Thans is het kasteel van Jemeppe een absolute toplocatie voor vergaderingen, seminaries of andere zakelijke bijeenkomsten.
  Gemeente Hargimont
(Deelgemeente van Marche-en-Famenne)
Kasteel is thans locatie voor zakelijke bijeenkomsten
Website: www.chateaujemeppe.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.