Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Resteigne Terug naar boven
 
Kasteel van Resteigne
 
Dit indrukwekkende en prachtige kasteel van Resteigne, aan de oever van de Lesse, werd in een imposante ommuurde vierhoek gebouwd.
Het hoofdgebouw en de koetspoort van de geklasseerde voorgevel dateren uit het einde van de 11de eeuw. Tijdens de eeuwen die volgden werden er talrijke talrijke wijzigingen aangebracht aan het oorspronkelijke gebouw, al bleef het materiaal dat voor de constructie werd gekozen altijd kalkbreuksteen. In de 12de eeuw was het eigendom van de familie Loraine, in de 15de eeuw van de familie Berlo, heren van Lavaux-Saint-Anne, en vervolgens van de familie Merode.
In 1668 werd het kasteel verkocht aan de baronnen d’Hoffschmidt. De romantische kluizenaar en filosoof Edmond dʼHoffschmidt (1777-1861), zoon van de heer van Resteigne, leefde verscheidene jaren teruggetrokken in zijn kluizenaarswoning op de hoogten van het bos van Niau. Dit zonderlinge personage wijdde zich, eens terug op zijn kasteel na de dood van zijn vader, aan het welzijn van zijn gemeente en de minstbedeelden die er leefden. Zijn dorpelingen bezorgden hem de bijnaam "Vriend van de armen".
Het kasteel van Resteigne is nu volledig gerenoveerd en biedt een zeer gebruiksvriendelijke en gezellige polyvalente infrastructuur voor allerlei gelegenheden.
  Gemeente Resteigne
(Deelgemeente van Tellin)
Het kasteel wordt verhuurt voor allerlei gelegenheden
Website: www.chateauderesteigne.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.