Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Rendeux Terug naar boven
 
Kasteel van Rendeux
 
Het kasteel van Rendeux, een architecturaal meesterwerk, gelegen in een imposant landgoed van 8ha uit de 18de eeuw, is gebouwd op de plaats van een vroegere burcht.
Het kasteel wordt gekenmerkt door het massale gebruik van zandsteenpuin. De steengroeven waaruit ze zijn gewonnen bevinden zich een paar kilometer stroomafwaarts van de Ourthe. Het was eigendom van de familie Orban de Xivry, en was de zetel van een heerlijkheid dat toebehoorde aan het Prinsbisdom Luik. Het gebouw onderging verschillende grondige veranderingen, onder meer in de 18de eeuw door Barthélemy de Monin. De heer Dawance-Orban, schoonbroer van minister Frère-Orban, gaf de woning zijn edele uitstraling. In het najaar van 1987 verwoestte een vreselijke brand het kasteel van Rendeux.
In 1997 werd het kasteel gekocht door de huidige eigenaars, de heer en mevrouw Varzos. Na 6 jaar van hard werken werd het kasteel in al zijn glorie hersteld. Het kasteel van Rendeux, met uitzicht op de rivier de Ourthe in het hart van de Ardennen, is thans omgevormd tot hotel-restaurant.
  Gemeente Rendeux
Kasteel is thans hotel-restaurant
Website: www.chateau-rendeux.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.