Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Villers-Sainte-Gertrude Terug naar boven
 
Kasteel van Villers Sainte Gertrude
 
In het noorden van de provincie Luxemburg, op de heuvels rond Durbuy, ligt het piepkleine dorpje Villers-Sainte-Gertrude. In het hart van het dorp staat het prachtig 17de eeuws kasteel in een park van 4ha.
Het kasteel, in traditionele zand- en kalkbreuksteen, is ongeveer 400 jaar oud en werd sindsdien meerdere keren gerenoveerd en gerestaureerd, o.a. in 1780 door de familie de Foulon de Cambrai.
Het was eigendom van verschillende families tot het in 1968 te koop werd aangeboden. Het is toen aangekocht door het gemeentebestuur. Na de aankoop bood het kasteel onderdak aan de gemeentelijke administratie en de dorpsschool. De loodzware lasten voor onderhoud en renovatie lieten echter geen andere uitweg dan het zoeken van een andere bestemming voor dit stuk patrimonium. Uiteindelijk brachten de fusies van gemeenten in 1977 soelaas.
Het kasteel werd eigendom van de stad Durbuy die niets onverlet liet om een oplossing te zoeken. Het domein werd ongevormd in een dorp met landelijke vakantieverblijven en wordt beheerd door het Algemeen Commissariaat voor Toerisme. In het kasteel is nu een restaurant gevestigd. In dit betoverende historische kader kan men thans genieten van het groen en de rust van de Ardennen.
  Gemeente Villers-Sainte-Gertrude
(Deelgemeente van Durbuy)
Kasteel is thans restaurant
Website domein: https://villers.info
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.