Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Laval Terug naar boven
 
Chateau de Laval
 
De eerste verwijzing naar het château de Laval zou dateren uit de 13de eeuw. Aan de oever van een heuvel, die de vallei beheerst, liet de heer een versterkt huis oprichten.
Het château de Laval, beschermd door slotgrachten die gevoed werden door het gelijknamige riviertje die uitmondt in de westelijke Ourthe, werd in 1410 verwoest door Antoine de Bourgogne.
Tussen 1532 en 1548 werd de heerschappij gedeeltelijk heropgebouwd door de familie de Bolland. Het wapenschild, gehouwen in de steen boven de hoofdingang, dateert uit die tijd. Nadat het kasteel in 1650 in handen van de familie Gallo de Salamanca terechtkwam, werd de woning uitgebreid met twee bijgebouwen en vooral met de boerderij waar op de puntgevel het jaartal 1661 staat. Op het einde van de 19de eeuw wordt de woonvleugel toegevoegd, die vandaag "de Toren" wordt genoemd.
In 1917 koopt Henri Vermeersch het eigendom in naam van zijn kinderen, die het onder elkaar verdelen en waarvan een dochter huwt met de voorvader van de familie Denis, de huidige eigenaars van het gedeelte waarin de vakantieverblijven werden ingericht. Het andere gedeelte is nog steeds in gebruik als kasteelhoeve.
  Gemeente Tillet
(Deelgemeente van Saint-Ode)
Kasteel is vandaag ingericht als vakantieverblijf
Website: www.chateaulaval.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.