Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Liherin Terug naar boven
 
Chateau de Liherin
 
Uit de diverse opgravingen in deze regio kan men concluderen dat deze plaats reeds in de derde eeuw van onze jaartelling al bewoond was. Daarvan getuigt een Romeins graf dat in 1890 in het domein van Liherin werd gevonden. In dit domein werd het château de Liherin en aanpalende boerderij gebouwd.
Het château de Liherin, ook wel ook Laide Fagne genoemd, werd gebouwd in opdracht van de familie Schmitz, afstammelingen van de familie de Steinbach. In het begin van de 20ste eeuw had deze familie het château de Steinbach, château de Liherin, château du Mesnil en 4.000 hectaren bos en landbouwgrond om en rond Steinbach in haar bezit. Het château de Liherin is veel recenter gebouwd en was hoogstwaarschijnlijk comfortabeler dan het château de Steinbach. Daarom verliet de familie Schmitz waarschijnlijk het château de Steinbach en nam het zijn intrek het château de Liherin.
Het château de Liherin heeft ook de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog gekend. Op 6 januari 1945 werd in opdracht van de Waalse nazileider Léon Degrelle de vier broers Leónard, jonge verzetsstrijders, geëxecuteerd. Het château de Liherin bleef tot 1980 in eigendom van de familie Schmitz.
  Gemeente Steinbach, Limerlé
(Deelgemeente van Gouvy)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.