Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Epioux Terug naar boven
 
Chateau de Epioux
 
Het domein Les Epioux (1712 ha) dankt zijn bestaan volledig aan de metaalnijverheid die hier tussen ongeveer 1550 en 1850 floreerde. Het château de Epioux werd in 1650 gebouwd voor de eigenaars van de hoogovens. Het werd gerestaureerd in 1730, en onder Louis Zoude werd in 1878 de toren verhoogd.
Te midden van dit domein werden grote meren gegraven die zich uitstrekken naar het noorden en oosten van de vallei van de Semois, ten einde de nodige hydraulische energie voor de intensieve ijzer- en staalindustrie te bevoorraden. Het kasteel huisvestte van 1862 tot 1871 prins Pierre Bonaparte, neef van Napoleon.
Het domein Les Epioux, met zijn uitgestrekte wouden, behoort vandaag toe aan het OCMW van Bergen en wordt door erfpacht verhuurd aan de provincie Luxemburg. Het sobere en typisch Ardense château de Epioux werd gebruikt door de universiteit van Gembloux, die er een onderzoekscentrum had geïnstalleerd. Vandaag staat het verkommerde kasteel er bestemmingloos bij, het domein wordt beheerd door de Afdeling Natuur en Bos van het Waalse Gewest.
  Gemeente Lacuisine
(Deelgemeente van Florenville)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.