Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château du Bois Saint-Jean Terug naar boven
 
Chateau de Bois Saint Jean
 
In het immense domein, met zijn uitgestrekte bossen van het "Bois Saint-Jean", ligt het imposante château du Bois Saint-Jean. Van het ontstaan van dit kasteel is weinig geweten. Graaf Philippe de Limburg Stirum kocht het château du Bois Saint-Jean, omringd door een domein van meer dan 2500 hectaren, in 1856.
Graaf Philippe de Limburg, in 1870 verkozen tot senator, behoorde tot het huis Limburg Stirum, van oorsprong Duits geslacht dat behoort tot de Nederlandse, Belgische en historische Duitse adel. Hij was de zoon van graaf Willem Bernard von Limburg Stirum en Albertine van Pret Roose van Calesberg.
In de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel tijdens het Ardennenoffensief opgeëist door de Duitsers om er het hoofdkwartier van bevelhebber van het 5de pantserleger, generaal Von Manteuffel, te vestigen. Eind 1944 werd het kasteel door de geallieerden gebombardeerd en verbrand. Na de oorlog werd het kasteel heropgebouwd en kreeg zijn huidig uitzicht. Vandaag is het château du Bois Saint-Jean in handen van de familie Lamarche.
  Gemeente Samrée
(Deelgemeente van La Roche-en-Ardenne)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.