Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Huizingen Terug naar boven
 
Kasteel van Huizingen
 
De oudste sporen van een kasteel in Huizingen stammen van rond 1200. De eerste gekende heren van Huizingen waren de Boisot’s, een familie uit Bourgondië. Vervolgens ging het kasteel door huwelijken en familiebanden over op de Micaults en de Varicks.
Karel Vaucamps kocht in 1819 het kasteel en bijhorende goederen. Karel werd tevens burgemeester van Huizingen. Toch was het zijn zoon Albert die het oude kasteel bijna tot op de grond liet slopen. Het nieuwe kasteel werd een sierlijk eclectisch waterkasteel, opgebouwd uit Renaissance en Barokelementen. Albert was bezeten door de aanleg van het prachtige park dat zijn kasteel omringde. Hij kocht tientallen huizen op ten zuiden van het kasteel en liet ze afbreken om het park uit te breiden. Hij was tevens een groot liefhebber van zeldzame en exotische planten, hij liet hiervoor verschillende serres optrekken. Toen Albert Vaucamps in 1903 stierf bleven zijn erfgenamen in onverdeeldheid. De eigendommen werden verder verkocht aan de Duitser Hendrik Torley.
Op 30 maart 1930 kocht de provincie Brabant het domein. Ondanks het feit dat het domein eigendom werd van de provincie werd het door de Tweede Wereldoorlog pas in 1948 opengesteld voor het publiek. Het recreatiedomein, dat een waaier van attracties voorschotelt, groeide uit tot één der belangrijkste centra voor sociaal toerisme in ons land.
  Gemeente Huizingen
(Deelgemeente van Beersel)
Kasteel is thans locatie voor feesten en evenementen, park recreatiedomein
Website: www.kasteelvanhuizingen.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.