Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Het Kesselhof Terug naar boven
 
Het Kesselhof
 
Mooi ingeplant in een park op de oever van de Grote Nete, geflankeerd door een afwisseling van akkers en weilanden op de drogere gronden, en hier en daar een klein perceel bos, pronkt het pittoreske Kesselhof. Samen met de herberg en hoeve “de Boekt” maakt dit kasteeldomein deel uit van een ankerplaats aan de Grote Nete.
Dit neoclassicistisch kasteel, eertijds ook wel Hof ten Dyke of Bogaertsheyde genoemd, is een rechthoekig gebouw met een laag schilddak en markante koepel en werd van 1862-1864 opgericht door jonkvrouw Emelia-Maria-Josepha van Praet naar een ontwerp van een Italiaanse architect. Het park, in het uitgestrekte goed van Ten Dyke, in 1727 opgemeten en toen zo maar eventjes bijna 69 hectare groot, werd aangelegd door Louis Füchs, van oorsprong Duits landschapsarchitect die in de 19de eeuw uitgroeide tot één van de drie belangrijkste Belgische tuin- en parkarchitecten.
In 1890 werd het Kesselhof overgemaakt aan Raymond Geelhand-Meyers, en vanaf 1906 bewoond door Louis van de Werve-della Faille opgevolgd door baron en barones Van Zuylen-Van Nyevelt. Thans is het kasteel Kesselhof eigendom van modeontwerpster An Demeulemeester.
  Gemeente Kessel
(Deelgemeente van Nijlen)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.