Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Sint-Michielskasteel Terug naar boven
 
Sint-Michielskasteel
 
Het Sint-Michielskasteel werd in 1784-1785 opgetrokken in opdracht van de magistraat Henri De Villers, rechter van de Grote Raad van Mechelen. Het werd gebouwd in neoclassicistische stijl en wordt omgeven door een deels omgracht park. De volgende jaren kwam het kasteel in handen van Baron d’Hulster, Joseph d'Artevelde, Kolonel Jan Frans Reuter-Plunkett en Mevrouw Casse-Bruynsieraden.
In 1877 kocht Baron August van Reynegom de Buzet, eigenaar en bewoner van het kasteel Sorghvliet, het Sint-Michielskasteel. In 1905 werd Raymond van Ypersele de Strihou, familie van de kabinetschef van koning Boudewijn I en Albert II, eigenaar van het kasteel. Hij liet het wapenschild van de familie van Ypersele de Strihou aanbrengen aan de parkzijde van het kasteel. De laatste bewoner van het kasteel was de familie De Roeck, die een belangrijke meubelzaak in Mechelen bezat.
Op 31 maart 1970 kocht het gemeentebestuur het Sint-Michielskasteel, sinds 1981 beschermd als moment en dorpsgezicht, en deed het dienst als vergader- en tentoonstellingsruimte. Het kasteel, dat inmiddels verwaarloosd was, werd in de periode 2017-2019 gerenoveerd en omgebouwd tot restaurant met vergaderzalen.
  Gemeente Elzestraat
(Deelgemeente van Sint-Katelijne-Waver)
Kasteel huisvest brasserie-restaurant
Website: www.kasteelsintmichiels.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.