Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Het Heuvelhof Terug naar boven
 
Het Heuvelhof
 
Van het domein, waar dit kasteelgoed zich bevindt, werd al in 1399 melding gemaakt van een landbouw-onderneming met Willem van Campecker als eigenaar.
In 1872 komt het goed in handen van Fran├žois-Hyacinthe Waterkeyn, koopt enkele aansluitende stukken grond, laat de hoeve afbreken en bouwt tussen 1872 en 1880 een herenhuis dat in 1904 wordt afgebroken om plaats te ruimen voor het huidige Heuvelhof. 
Het Heuvelhof werd in 1910 opgericht in neo-Lodewijk XVI-stijl naar een ontwerp van architect Albert Arnou. Amper vier jaar later, begin oktober 1914, werd het nieuwe kasteel door de Duitsers totaal afgebrand. In de jaren 1922-1924 werd het heropgebouwd naar het oorspronkelijke plan. Na het overlijden van Fran├žois-Hyacinthe Waterkeyn komt het Heuvelhof in handen van zijn oudste zoon Joseph Waterkeyn (1865-1963).
In 1966 wordt het kasteel en een deel van het park door erfgenamen van Joseph Waterkeyn verkocht aan het Boechoutse gemeentebestuur. Na zeven jaar renoveren en verbouwen wordt het Heuvelhof in oktober 1973 plechtig ingehuldigd als gemeentehuis.
  Gemeente Boechout
Kasteel is omgebouwd tot gemeentehuis, park te bezoeken
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.