Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Bourgogne Terug naar boven
 
Chateau de Bourgogne
 
De heerlijkheid van Estaimbourg wordt al in de 12de eeuw vermeld. Doorheen de eeuwen veranderde het geheel regelmatig van geslacht.
Het is Karel van Bourgondië, burgemeester van Estaimbourg van 1835 tot 1886, die het huidige kasteel laat bouwen in 1854. Toch is dit kasteel niet het eerste bouwsel op deze plek. Uit archieven leren we dat het kasteel van Estaimbourg tweemaal werd vernield. Een eerste keer in 1340, tijdens de Honderdjarige Oorlog, door de Britse troepen en de tweede keer in 1478, door de Franse troepen van Lodewijk XI.
Het huidige kasteel werd in bak- en zandsteen opgetrokken. Het gebouw heeft twee verdiepingen, met daarboven een zolderverdieping, onderbroken door trapgevels.
Na zijn functie als kasteel, deed het gebouw een poosje dienst als gemeentehuis. Vandaag is deze unieke locatie omgetoverd in eventlocatie met een prachtige en zeer ruime oranjerie die uitkijkt op de 14 ha groene omgeving. Diverse stijlvolle salons staan ter beschikking. De combinatie met de binnenzalen van het kasteel en zijn unieke omkadering zorgen ervoor dat u hier met alle flexibiliteit unieke events kan organiseren.
  Gemeente Estaimbourg
(Deelgemeente van Estaimpuis)
Kasteel is thans eventlocatie
Info: chateau-bourgogne
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.