Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château du Saulchoir Terug naar boven
 
Chateau du Saulchoir
 
Het château de Saulchoir werd in 1889 gebouwd in eclectische stijl in opdracht Raymond Van de Kerckhove. In 1894 werd het domein verkocht aan Generaal Alexander Cousebant d'Alkemade, adjudant van Koning Leopold II, en zijn echtgenote Mevrouw Valérie de Cambry de Beaudimont.
Het is nu meer dan een eeuw geleden dat Generaal Alexander Cousebant d'Alkemade het kasteel bewoonde. Hij was gedurende de periode van 1889 tot 1907 minister van oorlog onder het regime van Koning Leopold II. Het domein was voor de minister een uitgelezen plaats waar hij kwam uitrusten van de vele zorgen en problemen die zijn taak met zich meebrachten. Zeker in die tijd waar de komende oorlog al voelbaar was. Het is trouwens op het domein dat vele discussies plaatsvonden die, begin 20ste eeuw, aan de orde waren. De loting voor militaire dienst, waarvan de afschaffing op het domein getekend werd, de militaire dienst, een zoon per gezin, en de mobilisatie in 1914.
Gedurende de oorlog was het domein bezet door de Duitsers die grote ravage aanrichtten. Na de oorlog kende het kasteel meerdere eigenaars.
In 1962 komt het domein in handen van de Heer en Mevrouw Bourgeois-Goossens die het vrijwel volledig vernieuwen. In het jaar 1977 hebben ze de uitbating van het kasteel toevertrouwd aan hun zonen Piet en Francis, oud-leerlingen van de hotelschool "Ter Duinen" te Koksijde. Zij hebben er sindsdien, een gastronomisch paradijs met internationale uitstraling.
  Gemeente Escanaffles
(Deelgemeente van Celles)
Kasteel is thans restaurant en feestzaal
Website: www.lesaulchoir.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.