Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Thoricourt Terug naar boven
 
Kasteel van Thoricourt
 
Een majesteitelijk ijzeren hek, dat ooit nog in de Schaarbeekse poort van Brussel heeft gezeten, een binnenhof, omringd door bijgebouwen, vormt het voorplan voor het harmonieuze kasteel van Thoricourt. Een indrukwekkend bouwwerk, waar men meteen de invloed van de Louis XV-stijl herkent.
Sinds 1473 is het kasteel van Thoricourt in het bezit van de familie d’Auxy de Launois. In 1768 werd het kasteel volledig herbouwd met als bouwheer Charles-Francois de la Marlière, die echter niet te lang te Thoricourt verbleef. In 1774 huwt zijn dochter Isabelle Françoise de la Marlière, de enige erfgename, met Zacharie-Vincent, burggraaf Obert de Quévy. Hun zoon huwt later met Joséphine Marin de Thieusies. De familie de Quévy zorgde ervoor dat het kasteel van Thoricourt, met zijn volmaakte architectonische vormgeving en prachtig uitgestrekt park, vrijwel ongeschonden is gebleven.
Dit authentieke 18de-eeuwse gebouw dient soms als locatie voor culturele happenings, zoals klassieke concerten in het raam van de Printemps musical de Silly en theateropvoeringen.
Rond 2010 werd begonnen met een volledige restauratie van het kasteel van Thoricourt met een prachtig eindresultaat. Het kasteel is nog steeds eigendom van de familie Obert de Thieusies.
  Gemeente Thoricourt
(Deelgemeente van Silly)
Kasteel niet toegankelijk
Website: www.domaine-de-thoricourt.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.