Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Villers Terug naar boven
 
Chateau de Villers
 
Op de weg Kortrijk-Doornik, naast de toegang van het Institut Saint-Andre staat het in 1876 gebouwde château de Villers, genoemd naar zijn bouwheer Edmond van Villers Grandchamps.
Dit kasteel, in bak- en blauwe steen, is een typisch voorbeeld hoe er in de late 19de eeuw in Vlaamse neorenaissance werd gebouwd.
Na de Tweede Wereldoorlog, kwam het domein in bezit van de Orde van Saint-André. De orde was vroeger gevestigd in Doornik, maar het was na de bombardementen in 1945 dat de gemeenschap zich verplaatste naar Ramegnies-Chin. Het vroegere domein, van dertien hectare, wordt grotendeels ingenomen door schoolgebouwen, de overige half hectare behoort nog bij het kasteel. Het château de Villers, nog in zeer mooie staat, werd in 2005 door Olivier Debruyne ingericht als kamers voor studenten.
Eind 2014 werd het château de Villers gekocht door And'Lyse, een bedrijf dat actief is in de regio Doornik in rusthuizen. De hele site wordt gerestaureerd en herontwikkeld. Het zal leiden tot een ambitieus project dat bedoeld is om semi-autonome mensen ouder dan 30 jaar te huisvesten.
  Gemeente Ramegnies-Chin
(Deelgemeente van Doornik)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.