Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel Terhove Terug naar boven
 
Kasteel Terhove
 
Kasteel Terhove, gelegen in de vallei van de Mombeek, is een typisch Haspengouwse gesloten vierkanthoeve die ooit toebehoorde aan de abdij van Corbie.
De geschiedenis van een oud gedeelte van het kasteel Terhove gaat terug tot bij St. Adelhard die op deze plaats in 827 een priorij bouwde rondom de Romaanse kapel van de monniken van Corbie. In de middeleeuwen was hier de proosdij van de abdij gevestigd van waaruit de abdijgoederen in de omgeving werden bestuurd. Het domein bestaat uit een kasteelvleugel, links geflankeerd door een kleine ronde toren waartegen een mooie trapgevel werd gebouwd en rechts een vierkante hoektoren met spits. Het nieuwste gedeelte van Terhove, met diverse stallen en een pachthoeve, werd gebouwd in de 18de eeuw.
In 2001 stopte de pachtboer met zijn activiteiten in de pachthoeve van het kasteel. Tussen 2004 en 2008 werd de hoeve uitgebaat als Bed and Breakfast onder de naam "het Pachthuis". Het kasteel werd in 2005 beschermd als monument terwijl de omgeving beschermd werd als dorpsgezicht.
  Gemeente Bommershoven
(Deelgemeente van Borgloon)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.