Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
‘t Rood kasteel Terug naar boven
 
028 Rood Kasteel
 
Guigoven, gesticht in de Frankische tijd, was in de middeleeuwen een Loonse heerlijkheid. Het kasteel was de residentie van de heren van Guigoven en vormde vroeger, samen met de kerk, het centrum van het dorp.
Oorspronkelijk was het een waterburcht met een valbrug als enige toegangsweg, de huidige vijver is nog een restant van de voormalige ringgracht.
François-Théodore de Blanckart en zijn echtgenote Marie de Cortenbach lieten de vervallen waterburcht in de eerste helft van de 17de eeuw ombouwen tot een residentieel kasteel in Maaslandse renaissance stijl. Het classicistische poortgebouw heeft een 18de eeuwse toren.
Het kasteel was vervallen tot een ruïne tot de familie Baiilien het gebouw recent met passie en overgave volledig restaureerde tot een schitterend gebouw. 't Rood Kasteel is sinds 2012 omgedoopt naar Kokima eventkasteel. Deze unieke locatie is uitermate geschikt voor teambuilding activiteiten, creatieve vergaderconcepten, productpresentaties maar uiteraard ook als romantische trouwlocatie en babyborrels.
  Gemeente Guigoven
(Deelgemeente van Kortessem)
Kasteel is thans een prachtig horecacentrum
Website: www.kokima.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.