Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel Ommerstein Terug naar boven
 
Kasteel Ommerstein
 
Het Kasteel Ommerstein is gelegen in de nabijheid van een oude Maasarm en word omringd door enkele vijvers. De geschiedenis van het kasteeldomein klimt op tot de 13de en 14de eeuw als een versterkte omwalde hoeve die geregeld werd verbouwd.
Zoals de meeste historische gebouwen in de Maasstreek werden zowel kasteel als bijgebouwen vervaardigd uit drie traditionele materialen, baksteen van Maaslandse klei, witte mergelzandsteen uit de omgeving van Maastricht en arduin uit Namen. De hoge zijtoren van omstreeks 1860 zou gebouwd zijn op oude fundamenten. Maar het huidige goed bewaarde kasteel, in classicistische stijl, dateert grotendeels uit de 18de en 19de eeuw.
Baron de Schiervel, die samen met zijn vrouw Adelaide Smeets het kasteel in de 19de eeuw bewoonde, was burgemeester van Rotem, voorzitter van de senaat en achtereenvolgens gouverneur van Oost-Vlaanderen en Limburg. Zijn dochter huwde met ridder Moreau de Bellaing. Vier generaties van de familie Moreau de Bellaing bewoonden het kasteel.
In 2002 werd het kasteel, met het kasteelpark en de kasteelhoeve, beschermd als monument. Tussen 1999 en 2007 werd het kasteel volledig gerenoveerd en voorzien van de meeste luxe en exclusieve materialen.
  Gemeente Rotem
(Deelgemeente van Dilsen-Stokkem)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.