Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel Pietersheim Terug naar boven
 
Kasteel Pietersheim
 
Pietersheim is een domein te Lanaken, bestaande uit o.a. een kasteel en een burchtruïne.
De 12de eeuwse burchtruïne is de stille getuige van de roemrijke en woelige veldslagen van Heren van Pietersheim. Van het middeleeuwse slot kun je nog de ringvormige weermuren en poorttoren zien. Ook de 16de eeuwse kapelzaal bleef bewaard en werd volledig gerenoveerd. De pas gerenoveerde waterburcht van Pietersheim was tot 1971 eigendom was van de familie de Merode. In het begin van de 20ste eeuw bouwde de familie de Merode net buiten de burchtsite een nieuw jachtslot. Het kasteel brandde echter af en op de puinen ervan werd in 1924 het huidige neoclassicistisch kasteel opgetrokken.
In de jaren zeventig verkocht de laatste eigenaar, prins Xavier de Merode, zijn eigendommen te Pietersheim aan de gemeente Lanaken die er een sportcomplex, een kinderboerderij en recreatiepark aanlegde. Het kasteel krijgt vanaf dan een horecafunctie.
De mooie dreven en de historische slotgrachten zijn erg waardevolle getuigen van een uitzonderlijk verleden. Kasteel Pietersheim vormt nu één van de vijf toegangspoorten tot het nationaal park 'De Hoge Kempen’. Een rijk natuurgebied waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen.
  Gemeente Lanaken
Kasteel is thans hotel-restaurant
Website: https://pietersheim.com/
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.