Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Wijnkasteel Genoels-Elderen Terug naar boven
 
Wijnkasteel Genoels Elderen
 
Een eerste vermelding van het kasteel van Genoels-Elderen, een van belangrijkste van het graafschap Loon, dateert van 1265. Het werd gebouwd in opdracht van Godenoel van Elderen. Dit kasteel werd in 1407 platgebrand door troepen uit Tongeren maar later weer opgebouwd.
Tot in 1718 behoort het kasteel tot het adellijke en roemrijk geslacht van Elderen, waarvan de bekendste telg, Johan Lodewijk van Elderen, in de zeventiende eeuw prins-bisschop van Luik was. Tijdens de Franse Revolutie werd het kasteel opnieuw vernield.
In 1859 werd het toen zwaar vervallen kasteel ingrijpend verbouwd in neoclassicistische stijl door graaf Guillaume de Borchgrave waarbij het huidige aanzicht ontstond. In 1991 komt het kasteel van Genoels-Elderen in handen van de Nederlandse familie van Rennes, afstammelingen van de familie Van Renesse. Na het doorgronden van de geschiedenis van het domein, dat erop wijst dat er ook vroeger reeds wijngaarden waren in deze streek, heeft de familie van Rennes de eeuwenoude wijncultuur weer doen herleven. Met zijn 22 hectare wijngaarden is het wijnkasteel Genoels-Elderen het grootste wijndomein in het land en bovendien één van de mooiste domeinen van Limburg.
  Gemeente Genoelselderen
(Deelgemeente van Riemst)
Kasteel te bezoeken na reservatie
Website: www.wijnkasteel.com
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.