Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Vierset Terug naar boven
 
Kasteel van Vierset
 
Van het oorspronkelijke kasteel van Vierset, dat werd gebouwd in 11de eeuw door de familie de Barse in het hart van de Condroz, is vrijwel niets overgebleven. In 1267 werd het bijna volledig in de as gelegd door prins-bisschop Henri de Gueldre. Het enige overblijfsel ervan is de met schietgaten doorboorde onderkant van de klokkentoren.
Het huidige classicistische gebouw dateert uit de 18de eeuw en werd gebouwd door Charles Albert de Billehé, generaal-majoor van het keizerlijke leger. Drie gevels staan in de slotgracht, de vierde beheerst een groot ereplein, en wordt beklemtoond door een driehoekig fronton uit de 19de eeuw, het toont het wapen van de vroegere eigenaars, Mercy-Argentau, die het kasteel bewoonden van 1818 tot 1877. De gevel aan de zuidelijke slotgracht is een veelhoekige uitsprong rijk, bekroond met een bolvormig dak. Sinds 14 februari 1968 is het kasteel geklasseerd als monument.
Het kasteel van Vierset doet thans dienst als Bed & Breakfast, en kan gehuurd voor evenementen, seminaries, teambuilding en Culturele activiteiten.
  Gemeente Vierset-Barse
(Deelgemeente van Modave)
Kasteel kan men reserveren voor allerlei activiteiten
Website: www.chateaudevierset.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.