Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Froidcour Terug naar boven
 
Chateau de Froidcour
 
Tussen de dorpen Stoumont en La Gleize, in een schitterende omgeving en alle aandacht op zich trekkend, domineert het château de Froidcour de vallei van de Amblève.
Er stond eerder op deze plaats het château de Salm, dat de zetel was van de heerlijkheid van Stoumont en in 1600 zelf een andere vesting had verdrongen.
Het ontstaan van de heerlijkheid van Froidcour, genoemd naar zijn eerste bewoners, blijft een raadsel. In de vroege 15de eeuw onderhield zij zeker sterke bindingen met de abdij van Stavelot-Malmedy. Vanaf de 16de tot de Franse Revolutie was het de hoofdverblijfplaats van de graven van Lynden, baronnen van Froidcour. Het huidige château de Froidcour, een indrukwekkend gebouwencomplex met slottoren en uitkijktorentjes, heeft onmiskenbaar een middeleeuws karakter, het werd pas gebouwd in 1912 en voltooid in 1919.
Via de heer Wouters en mevrouw de Terwagne is het château de Froidcour in het bezit gekomen van Ridder de Harenne, die het heden bewoont. Op het domein kan men terecht in het vakantiehuis Gite De Froidcour.
  Gemeente Stoumont
Kasteel niet toegankelijk
Vakantiehuis op het domein, Gite De Froidcour
Website: www.chateaudefroidcour.com
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.