Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Fallais Terug naar boven
 
Kasteel van Fallais
 
Het kasteel van Fallais, dat teruggaat tot de 13de eeuw, werd gebouwd door de heren van Beaufort. Het was oorspronkelijk een eenvoudige vierkante slottoren, omringt door slotgrachten die gevoed worden door het riviertje de Mehaigne. Volgens oude oorkonden werd dit kasteel in 1332 door een storm verwoest.
In 1464 komt het kasteel in handen van hertog van Bourgondiƫ, Karel de Stoute, die de Bourgondische Nederlanden uitbreide naar het oosten. In oktober 1468 werd er in het kasteel onderhandeld tussen Karel de Stoute en Lodewijk XI, koning van Frankrijk, over de stad Luik die al sinds 1465 opstandig was en gesteund werd door de Franse koning. Karel weigert verder te onderhandelen en Lodewijk XI moest lijdzaam toezien hoe de stad Luik werd verwoest. Twee eeuwen later neemt Lodewijk XIV wraak. Tijdens de belegering van Namen in 1675, werd het kasteel bezet door Lodewijk XIV en zijn leger. Na zijn verblijf werd op bevel van Lodewijk XIV het kasteel van Fallais grotendeels vernietigt.
In 1881-1882 werd kasteel volledig gerenoveerd en verbouwd en uitgevoerd in de geest van de middeleeuwse vesting door de Genste architect Auguste Van Assche. In 1937 verwoeste een brand het interieur van de noordelijke vleugel en moest andermaal gerestaureerd worden.
  Gemeente Fallais
(Deelgemeente van Braives)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.