Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel Le Fy Terug naar boven
 
Kasteel Le Fy
 
Op het hoogste punt van het dorp Esneux, uitkijkend over de Ourthevallei, werd in opdracht van Edouard van Parijs, schoonzoon van Ernest Solvay, in 1904-1905 het kasteel van Fy gebouwd naar de plannen van architect Paul Saintenoy.
Het kasteel, in eclectische stijl, wordt gedomineerd door een hoge neogotische toren, die door vier hoektorentjes werd bekroond. In 1923 werd het aangekocht door François Lefevre, Belgisch consul in China. Vanaf 1930 zou het leeg staan tot de Tweede Wereldoorlog, toen eerst de Duitse en later de Amerikaanse troepen er hun intrek namen. In 1951 deed het dienst als opvang voor vluchtelingen uit Oost-Europese landen. Dit sprookjesachtige kasteel werd zelfs het toneel voor een Walt Disney productie.
In 2003 koopt de Nederlandse projectontwikkelaar Arthur Paes, Le Fy, van de gemeente Esneux. Dat is meteen het begin van de totale renovatie van het kasteel. Zo heeft, Arthur Paes, Le Fy, na een geslaagde renovatie, in zijn oude glorie herstelt. Kasteel en park zijn geklasseerd als monument.
  Gemeente Esneux
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.