Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Colonster Terug naar boven
 
Chateau de Colonster
 
Gelegen in een gebied van 50 hectare, op een rotsachtig voorgebergte, kijkt het château de Colonster uit over de Ourthe-vallei. Dit kasteel, waarvan de geschiedenis terug gaat tot de 9de eeuw, met als eigenaar de machtige familie des Prez, is een eiland in het midden van een natuurreservaat.
Sinds 1524 en gedurende drie daar opvolgende eeuwen is de familie Horion, en zijn afstammelingen, eigenaar van het kasteel. In die periode vinden vele verbouwingen plaats. In 1788 koopt Baron Hasselbrouck het kasteel. Het goed gaat dan over in de handen van de families Selys Longchamp, baronnen Chestret (1863-1882), de Barones de Waha (1882-1891), Baron Allard (1891 -1920), en in 1920 de Baronnen van Zuylen die het in 1963 verkopen aan de Universiteit van Luik.
In 1966 wordt het kasteel verwoest door een brand. Architecten Henri Lacoste en Jean Opdenberg zijn dan verantwoordelijk voor de restauratie. Thans doet het Château de Colonster dienst als ontvangstruimte van de universiteit, en worden er allerlei symposiums gehouden.
  Gemeente Angleur
(Deelgemeente van Luik)
Park te bezoeken
Website:http://www.colonster.ulg.ac.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.