Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Ochain Terug naar boven
 
Kasteel van Ochain
 
De familie Ochain, de eerste eigenaars van het kasteel, zouden afstammelingen zijn geweest van Robert, de hertog van Normandië en vader van Willem de Verovenaar.
Van de middeleeuwse oorsprong van het kasteel van Ochain is weinig geweten, er wordt van uitgegaan dat de donjon, die het geheel van het gebouw domineert, gebouwd werd in de 13de eeuw. De hoofdgevel, huizen van de stalknechten en slotgrachten, dateren uit de 17de eeuw. Grote delen van het kasteel werden herontworpen tussen de 18de en de 19de eeuw.
De familie Mercy-Argenteau heeft op het kasteel duidelijk zijn stempel gedrukt. Deze graven woonden in het kasteel vanaf de 15de eeuw tot het einde van de 19de eeuw. Het kasteel komt dan in handen van Claude Rarecourt Valley, Graaf van Pimodan. In 1951, is deze familie niet langer bereid om de financiële lasten en het onderhoud van de gebouwen te dragen.
Van 1951 tot 1980 werd het kasteel van Ochain beheerd door de twee religieuze gemeenschappen. Naar aanleiding van het tekort aan roepingen en het moeilijke beheer werd het kasteel omgevormd tot verpleeg- en rusthuis.
  Gemeente Clavier
Kasteel en park te bezoeken
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.