Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Avionpuits Terug naar boven
 
Kasteel van Avionpuits
 
Het kasteel van Avionpuits dateert uit 1757. Dit lustkasteel verving in 1757 een oude burcht uit de 13de eeuw zoals dat destijds vaak het geval was. Het is volledig in de steen van de streek gebouwd.
Jean-Christophe-Joseph Vander Maesen ligt aan de oorsprong van de huidige vorm van het kasteel van Avionpuits. In die tijd was het domein een enclave van het hertogdom Limburg. Op 9 april 1756 koopt Jean-Christophe-Joseph het domein van Avionpuits en begint met de bouw van het huidige kasteel. Op 19 april 1757 huwde hij met Philippine Curione te Leipzig. Hij was toen 37 jaar oud, zijn echtgenote amper 16. Ze zouden 14 kinderen krijgen. Het is de jongste van zijn kinderen, Hyacinthe Vander Maesen die, per testament, het bezit erft.
In 1857 komt het domein in handen van de Familie Dallemagne. In 1960 laat Arnold-Charles-Théodore Pulinx er het artistieke en cultureel centrum van Avionpuits installeren. In 1978 wordt het geheel verkocht. Er worden voorzorgsmaatregelen genomen om de site te respecteren, en ervoor te zorgen dat de architectuur niet kan veranderd worden. Vandaag is het kasteel van Avionpuits de thuisbasis van uitzonderlijke luxe appartementen.
  Gemeente Esneux
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.