Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Limont Terug naar boven
 
Chateau de Limont
Ridder Robert de Limont krijgt in 1220-1230 van zijn vader grond in Limont waarop hij een versterkt huis bouwt. Meer dan een eeuw lang volgen verscheidene ridders en schildknapen van dezelfde lijn elkaar op.
Eerst woont er de familie Datin de Liège in de tweede helft van de 14de eeuw, dan de familie de Brabant de Limont tot begin 18de eeuw. Later koopt Marie-Thérèse de Grumsel, weduwe van Nicolas d'Othée, het domein. Gilles-Lambert d'Otheé, Ridder van het Heilige Koninkrijk, Baron de Haneffe, Heer van Limont en oud Burgemeester van Luik, erft de eigendom. Zijn nakomelingen behouden de eigendom tot 1880 die dan wordt gekocht door de familie Naveau. Het enige overblijfsel van het versterkte huis, een achthoekige toren in neogotische stijl, is terug te vinden op een heuvel in het kasteelpark.
Het Château de Limont dat we nu kennen bestaat uit een centraal woongedeelte uit de 18de eeuw, geflankeerd door twee vleugels uit de 19de eeuw. Meer dan een eeuw later, in 1992, worden 200 miljoen Belgische frank geïnvesteerd in de volledige restauratie van het kasteel. Het volledig gerenoveerde kasteel doet nu dienst als hotel-restaurant.
  Gemeente Limont
(Deelgemeente van Donceel)
Kasteel is thans hotel-restaurant
Website: http://www.chateaulimont.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.