Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Bonne-Espérance Terug naar boven
 
Chateau de Bonne Esperance
 
Het château de Bonne-Espérance dateert uit 1588. Het werd gebouwd boven op de ruïnes van een vroeger kasteel dat in handen was van de Tempeliersorde die hier gevestigd was en afhankelijk was van de abdij van Villers le Temple.
Het château de Bonne Espérance, een indrukwekkend landhuis gebouwd in Maasrenaissancestijl, wordt gedomineerd door een vierkante hoge toren gebouwd door familie Audace onder het bewind van Ernst van Beieren, hiervan getuigen enkele jaarstenen o.a. aan de zuidzijde van de toren.
Door de eeuwen heen onderging het château de Bonne-Espérance heel wat wijzingen en werd het eigendom van verschillende families. Onder de familie Hecking, die er verbleef van 1875 tot 1911, werd het kasteel grondig verbouwd en verkreeg het zijn huidig uitzicht. In 2016 onderging het kasteel een grote facelift. De volledige daken en gevels werden hersteld dankzij de bijdrage van de erfgoeddienst van het Waalse Gewest.
Vandaag is er in het Château de Bonne-Espérance een bed and breakfast ondergebracht, met prachtige gastenkamers in een historisch decor.
  Gemeente Hoei
Bed and Breakfast, Château de Bonne-Espérance
Website: chateau-de-bonne-esperance.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.