Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château Peltzer Terug naar boven
 
Chateau Peltzer
In 1895 liet Georges Peltzer, een rijke industrieel uit de wolbewerking, in een heuvelachtig park een imposant kasteel bouwen in Engelse neogotische stijl. Voor de realisatie van dit project deed dhr. Peltzer een beroep op architect en archeoloog Charles Soubre. 
Het kasteel draait rond een binnenplaats en bestaat uit vier aangrenzende gebouwen die op twee of drie niveaus stijgen. Het wapen van de familie "Peltzer-Rossius" is te zien op het timpaan van het fronton.
Vanaf 1938, na het overlijden van de weduwe van de bouwer, beleefde dit grote neogotische gebouw moeilijke tijden om het te verwarmen en te onderhouden, vanaf 1971 was het zelfs onbewoond. In 1993 verwierf de familie Thomas het pand. Ze restaureerden het château Peltzer om het in zijn oude glorie te herstellen en transformeerden het tot een wereldberoemd luxe hotel-restaurant. Vandaag is het kasteel op zoek naar een koper. Het park werd ontwikkeld om het project "Domaine du Parc" te huisvesten, een verpleeg- en verzorgingshuis.
  Stad Verviers
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.