Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteelhoeve van Falaën Terug naar boven
 
Kasteelhoeve van Falaen
 
Falaën is een dorpje in de Condroz dat zich over de beide hellingen van een kleine vallei uitstrekt en dat gekenmerkt wordt door de opvallende torens van de kasteelhoeve en van de kerk.
De kasteelhoeve van Falaën is verreweg het belangrijkste gebouw van dit dorp, en een schoolvoorbeeld van een zeventiende-eeuws landsheerlijkheid landbouwcentrum. Het is een van de weinige kasteelhoeve die slechts één bouwfase heeft doorlopen, namelijk het jaar 1664. Het hele complex, dat op de fundamenten van een dertiende-eeuwse hoeve werd gebouwd, bestaat uit een enorme vierhoekige constructie van baksteen en kalksteen. Naast de versterkte muren omvat het verdedigingssysteem, dat sterk lijkt op dat van een laaglandkasteel, een ophaalbrug en slotgracht die helemaal rond het kasteel loopt.
In de kelders van de kasteelhoeve, de zetel van het genootschap "Li Crochon”, waar de oude keuken een cafetaria geworden is, kan je proeven van de beschermelingen van de confrérie, de Cuvée Li Crochon, een bruin of blond biertje, met daarnaast een gevuld broodje dat ook een "crochon" heet.
  Gemeente Falaën
(Deelgemeente van Onhaye)
Kasteelhoeve te bezoeken
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.