Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Jannée Terug naar boven
 
Kasteel van Jannee
 
Net zoals een aantal andere laaglandkastelen van de provincie Namen, bestond het kasteel van Jannée oorspronkelijk uit een slottoren omringd en beschermd door slotgrachten.
In het begin van de zeventiende eeuw werd op de ruïnes van de slottoren een residentieaal kasteel in U-vorm gebouwd. De loop van de oorspronkelijke slotgrachten bleef daarbij bewaard. In de loop van de negentiende eeuw werd het kasteel uitgebreid met een toren aan elke hoek.
In zijn huidige vorm schittert het kasteel vooral door de kwaliteit van zijn stenen en de sobere lijnen. Binnen bevinden zich nog een aantal antieke meubels en een aantal zeldzame schilderijen en kostbare porseleinen voorwerpen.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het kasteel van Jannée het toneel van een confrontatie tussen het Waalse legioen en het geheime leger, met verschrikkelijke gevolgen voor een groot aantal inwoners van het kasteel.
Rond het kasteel ligt een vijftien hectare park met prachtige oude bomen en een vijver waarin het kasteel zich weerspiegelt.
  Gemeente Pessoux
(Deelgemeente van Ciney)
Kasteel te bezoeken
Website: http://www.chateaudejannee.com
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.