Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de la Poste Terug naar boven
 
Chateau de la Poste
 
Het kasteel werd in 1895 gebouwd op het domein van Ronchinne. Het was een tijd in bezit van prins Victor-Napoléon Bonaparte en prinses Clementine van België, de derde dochter van Koning Leopold II. Het kasteel maakt meteen indruk, het staat boven op een heuvel in een groot park.
Of de prinses er vaak over de vloer kwam is niet bekend, toen ze na de dood van haar vader met Victor Napoléon trouwde, verhuisde ze naar Italië. Het kasteel werd uiteindelijk eigendom van de Belgische Post die het verbouwde tot een vakantiecentrum voor haar werknemers. Toen de posterijen een paar jaar geleden die activiteit stopzetten en het domein te koop aanboden, hapten Thierry Durand en Jean-Michel André, beide rasechte hoteliers, meteen toe.
Het Château de la Poste werd in maart 2009 geopend als een kwaliteitsvol hotel-restaurant. Vandaag biedt het kasteel onderdak aan hotel-restaurant Château de la Poste, in een koninklijk decor met prachtige lambrisering, schouwen en sierlijsten, in het hartje van het Naamse platteland.
  Gemeente Maillen
(Deelgemeente van Assesse)
Kasteel is thans hotel-restaurant
Website: https://nl.domainederonchinne.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.