Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Goyet Terug naar boven
 
Kasteel van Goyet
 
Het kasteel van Goyet werd in 1865 gebouwd op een heuvel in de schilderachtige vallei van de Samson door Marie-Louise-Virginie van Goyet en haar echtgenote Jules Philippe Joseph van Francquen, volgens plannen van architect Vierset-Godin uit Hoei.
Jules Philippe Joseph van Francquen was van 1867 tot aan zijn dood in 1883 burgemeester van Mozet, waartoe ook het oude gehucht Goyet behoorde. Na zijn dood werd het verkocht aan Diesbach Belleroche. Later kwam het in bezit van de familie Meurisse en in 1984 werd het gekocht door de familie Siccard. Die begint met moed en volharding, en met naleving van de stijl, aan de restauratie van het kasteel. De benedenverdieping en de daken werden volledig hersteld en kreeg het kasteel het uitzicht dat we nu kennen.
In 2020 koopt West-Vlaams ondernemer Maarten Mattelin, van het cateringbedrijf Ma Kwizien, het kasteel van Goyet. Het prachtig gerenoveerd kasteel is vandaag een ideale plek voor een verblijf in de streek van de Condroz en staat het open voor allerlei evenementen.
  Gemeente Mozet
(Deelgemeente van Gesves)
Kasteel staat open voor logies en allerlei events
Website: www.chateau-goyet.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.