Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de la Forge Terug naar boven
 
Chateau de la Forge.
Het château de la Forge werd eeuwenlang bewoond door vele generaties ijzerbaronnen die in de ijzerindrustrie een groot fortuin hadden opgebouwd. De familie de Jacquier de Rosée was hierbij zelfs bijzonder succesvol en slaagde er zelfs in zich tot de adelstand te laten verheffen.
Dit prachtige domein, met een uiterst sfeervol kasteel uit de 15de eeuw, raakte de laatste decennia wat in de vergeethoek. Door de versnippering onder de verschillende eigenaars werden niet alle delen even goed onderhouden en dreigen de homogeniteit en de historische samenhang van het geheel verloren te gaan. In 1951 werd het château de la Forge aangekocht door de v.z.w. “De Vooruitziende Vrouw”, van de federatie Gent, met de bedoeling in te staan voor de organisatie van kindervakanties. Onder impuls van de beleidsverantwoordelijke van de v.z.w. werd aan de overheid gevraagd een inspanning te leveren om samen met de eigenaars de integriteit van dit domein in stand te houden.
Het kasteel werd in 1999 gekocht door de huidige eigenaars die sindsdien het kasteel langzamerhand weer opknappen en herstellen. Château de la Forge kan zo een blijvende getuige zijn van het industrieel verleden en de rijkdom van de streek.
Château de la Forge kan men thans huren voor feesten, seminaries en Adventure Activiteiten.
  Gemeente Anthée
(Deelgemeente van Onhaye)
Kasteel kan men thans huren voor allerlei activiteiten
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.