Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Boussu Terug naar boven
 
Kasteel van Boussu
 
Van het imposante renaissancekasteel dat in 1539 door Jacques Dubroeucq werd gebouwd voor graaf Jean de Hennin-Liétard, en reeds in 1554 door brand werd verwoest, blijven slechts enkele schamele resten over waaronder de toren en een deel van het hoofdgebouw.
Dit imposante neogotische gebouw in blokvormige kalksteen werd ingeplant in een park dat zich uitstrekt tot aan het riviertje Eau Blanche. Een brug, die hoogstwaarschijnlijk werd gebouwd op de plaats waar zich vroeger de ophaalbrug bevond, verleend toegang tot een ingangportiek die uit dezelfde tijd stamt als het kasteel. Het hele complex is omgeven door grachten en wordt gedomineerd door een ruim woonverblijf in L-vorm aan de oostelijke zijde van de vierkante binnenplaats. Recht tegenover het woonhuis bevinden zich de oude bijgebouwen, uit 1748, die de hele westkant van de binnenplaats beslaan. Na een verbouwing, in 1810, werd het in de Tweede Wereldoorlog onder meer als munitiedepot gebruikt en als dusdanig in 1944 bij een ontploffing totaal vernield.
Het huidige kasteel van Boussu is eigendom van de graaf en gravin de Villermont en kan gehuurd worden voor zakelijke vergaderingen en privé evenementen.
  Gemeente Boussu-en-Fagne
(Deelgemeente van Couvin)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.