Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Nettinne Terug naar boven
 
Kasteel van Nettinne
 
In de 14de eeuw werd er al gesproken van een heerlijkheid te Nettinne, met Pieter Hustin die het recht van hoge rechtspraak genoot.
In de 15de eeuw ging Nettinne achtereenvolgens over naar de families Celles en Boulan, daarna kwam het in handen van Albert de Ligne, prins van Arenberg en Barbençon. Door huwelijk kwam het in bezit van de familie Solis de Vignacourt. De volgende eigenaar is Gilles de Bohiers, zijn afstammelingen bleven nog een hele tijd heren van Nettinne.
Het huidige kasteel van Nettinne, gelegen in een vallei van dit schilderachtige dorp, werd omstreeks 1850 gebouwd door de familie Le Boulengé.
In 1948 kwam het kasteel in bezit van een school uit het Luikse. In 1976 koopt de gemeente Watermaal-Bosvoorde het kasteel van Nettinne. De gemeente wil het kasteel gebruiken om schoolkampen te organiseren in een groene omgeving. Na vele problemen opent het kasteel in 1982 zijn deuren en ontvangt het zijn eerste kinderen. Voor de gemeente Watermaal-Bosvoorde werden de restauratie- en onderhoudskosten te zwaar en sloot het domein zijn deuren. In de zomer van 2014 werd het te koop aangeboden.
  Gemeente Nettinne
(Deelgemeente van Somme-Leuze)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.