Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Leignon Terug naar boven
 
037 Kasteel van Leignon
 
Het sprookjesachtige kasteel van Leignon, gebouwd op de top van een heuvel, was oorspronkelijk afhankelijk van de abdij van Stavelot. In 1817 werd het kasteel heropgebouwd door Dupont de Wéve, burgemeester van Leignon. Via huwelijk kwam het in bezit van graaf Adolphe de Gourcy Serainchamps.
In 1890 werd het gekocht als buitenverblijf voor de Gentse notaris Isidore Eggermont. Hij liet het kasteel verbouwen in een exuberante neogotische stijl naar de plannen van de Belgische architect Auguste Van Assche. Brabantse neogotiek domineert de gevel. Binnenin het gebouw zijn er kamers in Napoleon III stijl, andere in neogotische stijl, nog enkele andere kamers in art nouveau / art deco.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het kasteel in handen geweest van de Duitsers. Na de dood van mevrouw Eggermont, in 1953, kocht de NMBS een deel van het domein en stelde het kasteel en de bijgebouwen ter beschikking van zijn gepensioneerden. In 1989 komt het kasteel in handen van een Belg van Syrische afkomst, zakenman Albert Karaziwan. Recent werd het kasteel van Leignon overgekocht door een Armeense Industrieel. In de bijgebouwen worden jongerenkampen organiseert.
  Gemeente Leignon
(Deelgemeente van Ciney)
Kasteel niet toegankelijk
Website: http://leignon.weebly.com/kasteel.html
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.