Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Halloy Terug naar boven
 
Kasteel van Halloy
 
Het kasteel van Halloy, gelegen in het glooiende landschap van het riviertje de Bocq, was in de 12de en 13de eeuw een van de geliefde verblijfplaats van de prins-bisschoppen van Luik.
Het kasteel bevindt zich op een plaats waar al in de Romeinse tijd werd gebouwd. Later, in de 17de en 18de eeuw werd het kasteel een buitenverblijf.
Het kasteel, een centraal gebouw bedekt met een driehoekig fronton, werd gebouwd in kalksteen in classicistische stijl. De twee wat minder hoog gebouwde linker- en rechtervleugels, begrenzen het schitterend binnenplein.
In de 19de eeuw is het kasteel de woonplaats van Jean Baptiste d' Omalius s'Halloy, een bekend wetenschapper, grondlegger van de Belgische geologie, gouverneur van de provincie Namen (1815-1830), lid van de Raad van State en senator.
Het kasteel werd op 23 oktober 1989 door het Waals Gewest geklasseerd als monument van onroerend erfgoed. Na een volledige renovatie is het prestigevolle en charmante kasteel van Halloy thans de plaats bij uitstek om familie- en huwelijksfeesten, recepties of events te organiseren.
  Gemeente Braibant
(Deelgemeente van Ciney)
Kasteel is thans locatie voor evenementen
Website: http://www.chateaudehalloy.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.