Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château Bayard Terug naar boven
 
047 Chateau Bayard
 
Château Bayard werd gebouwd op de plaats van een oude vestingtoren waarvan de legende van de Vier Heemskinderen en het Ros Beiaard gekoppeld wordt.
De legende gaat over de strijd tussen Karel de Grote en de vier zonen van Ayman, die door de keizer opgejaagd werden en telkens naar andere plaatsen moesten vluchten.
Château Bayard zou, althans de legende, zijn naam ontleend hebben aan het beruchte paard dat de vier broers vervoerde.
Het kasteel, met een brede slotgracht, ophaalbrug, majestueuze toegangspoort en grootse binnenkoer, dateert deels uit de 13de eeuw. Het poortgebouw, dat werd gescheiden van de rest van de gebouwen, gaat terug tot de vroege zeventiende eeuw. Een groot deel van het huidige kasteel dateert uit de zeventiende en achttiende eeuw. In 1390 kocht de Jan III, zoon van de graaf van Namen, het Château Bayard. Jan III, was de laatste soevereine graaf van Namen, hij schonk het domein aan zijn onwettige zoon, Filips van Namen. Nog steeds is het Château Bayard eigendom van een van diens nazaten.
Op 6 mei 1995 opende het kasteel zijn deuren voor events. Het Château Bayard, met zijn zeer romantische vijver en zijn oevers in de schaduw van treurwilgen, vormt thans een heerlijk kader voor seminars, vergaderingen, bruiloften en recepties.
  Gemeente Dhuy
(Deelgemeente van Éghezée)
Kasteel staat open voor events
Website: http://chateaubayard.be
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.