Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château de Senzeilles Terug naar boven
 
Chateau de Senzeilles
 
De heren van Senzeilles speelden een belangrijke rol in de graafschappen Henegouwen en Namen. Het kasteel was ooit een versterkte burcht met een donjon met fundamenten uit de 12de eeuw. Tot de 16de eeuw verzekerden de donjon en later het kasteel de verdediging van de streek.
De donjon verdween in de loop der tijd alsook de functie van het kasteel als vesting. Op de resten van het oude kasteel werd in de 16de eeuw het huidige kasteel gebouwd, waarvan men het rode gedeelte vandaag nog kan zien. Een elegante achthoekige traptoren flankeert het hoofdgebouw dat werd opgetrokken in blauw- en baksteen in Vlaamse-Spaanse stijl. Het interieur dateert uit de 18de eeuw.
Het kasteel is vandaag in handen van twee eigenaars, de familie Remouchamps-De Boos is eigenaar van het hoofdgebouw, de familie Collart is eigenaar van de herenboerderij. Beide families besloten om de gebouwen te renoveren en zo bij dragen tot het in stand houden van historisch patrimonium van Senzeilles. Het château de Senzeilles werd ingericht met gastenkamers.
  Gemeente Senzeilles
(Deelgemeente van Cerfontaine)
Kasteel is ingericht met gastenkamers
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.