Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Kasteel van Ferooz Terug naar boven
 
Kasteel van Ferooz
 
Het westelijke deel van het gehucht Ferooz, dat bij Beuzet hoort, vormde een hooghartige heerschappij die eigendom was van de gelijknamige familie.
Door huwelijk kwam het gebied in het midden van de 16de eeuw in handen van de familie de Waret. In de tweede helft van de 17de eeuw werd het gekocht door familie Helman. Kort voor de oorlog van 1914-1918 werd het kasteel van Ferooz overgenomen door baron Fernand van der Straeten. Het oude kasteel van Ferooz stond hoogstwaarschijnlijk op de plaats van de kasteelboerderij die gebouwd werd op overblijfselen van het oude kasteel. Op deze plaats bevindt zich nog een toren uit de 16de eeuw.
Het huidige kasteel, gebouwd in neoklassieke stijl en gelegen in een uitgestrekt heuvelachtig park, gedeeltelijk omgeven door een bakstenen muur, dateert uit de tweede helft van de 18de eeuw. Het jaartal van 1762 staat te lezen op een steen die boven de deur is geplaatst. Het kasteel werd uitgebreid in de 19de eeuw en in de 20ste eeuw, nadat het tijdens de oorlog van 1914-1918 was verwoest, werd het prachtig gerestaureerd.
  Gemeente Beuzet
(Deelgemeente van Gembloux)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.