Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Château les Forges Terug naar boven
 
076 Chateau les Forges
 
Het château les Forges werd in de 18de eeuw gebouwd in kalkbreuksteen en in de vroege twintigste eeuw werd het kasteel in klassieke stijl herbouwd en kreeg het zijn huidig uitzicht.
Het château les Forges was de residentie van de familie de Raymond. Deze familie stond aan de top van de metaalindustrie die in deze streek rond de Maas voor heel wat industriële activiteit zorgde.
De familie de Raymond gaf het kasteel dan ook een heel toepasselijke naam, “les Forges”, die nog steeds te lezen is boven de hoofdingang. In 1780 was François-Auguste de Raymond eigenaar van het château les Forges, in 1799 komt het pand in handen van Augustin de Raymond.
In het begin van de twintigste eeuw werd les Forges verkocht aan het bedrijf Bernheim, een onderneming in onroerend goed. Het bedrijf slaagde er niet in het landgoed te verkopen en werd het verhuurd aan de familie van Baron Ignace de Viron. Pas In 1932 werd het kasteel eigendom van de familie de Viron. In 1984 werd het château les Forges verkocht aan de huidige eigenaren.
  Gemeente Thon
(Deelgemeente van Andenne)
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.