Startpagina   Informatie & Links   Uitgegeven boeken   Contact  
 
 
 
Provincie Antwerpen
Provincie Henegouwen
Provincie Limburg
Provincie Luik
Provincie Luxemburg
Provincie Namen
Provincie Oost Vlaanderen
Provincie Vlaams Brabant
Provincie Waals Brabant
Provincie West Vlaanderen
 
 
Aaishove Terug naar boven
 
Aaishove
 
De heerlijkheid van Aaishove, strategisch ingeplant in het brongebied van de Molenbeek, nabij de waterscheidingskom tussen Schelde en Leiebekken, was de zetel van een gelijknamige heerlijkheid en werd in de hoedanigheid voor het eerst vermeld in de 11de eeuw.
Tijdens de godsdienstonlusten, in de tweede helft van de 16de eeuw, werd Aaishove onherstelbaar verwoest en nadien gesloopt. Het huidige kasteel dateert van de 17de eeuw en werd gebouwd door de familie Jauche de Mastaing. Honderd jaar later verkocht Charles-Albert, kleinzoon van de voornoemde kasteelheer, Aaishove aan Willem-Jozef van der Meere, burgemeester van Oudenaarde. Vanaf 1905 tot 1976 werd het kasteel bewoond door de familie Piers de Ravenschoot en werd het gerestaureerd door architect Valentin Vaerwyck. In 1976 koopt Carl Van Marcke Aaishove en fleurt het verlaten kasteel weer op.
Het kasteel Aaishove werd gebouwd in de tijd van de renaissance. Uiteraard onderging Aaishove in de latere eeuwen wel wat wijzigingen, maar bleef het als geheel in zijn huidige vorm gelukkig intact. Het kasteel en park zijn als monument en landschap sinds 1973 beschermd.
  Gemeente Kruishoutem
Kasteel niet toegankelijk
   
 
 
 
 
Startpagina
Informatie & Links
Uitgegeven boeken
 
Contact
Privacyverklaring
Cookieverklaring
 
 
All copyrights reserved by www.burchten-kastelen.be ©   Realisatie B.J.